Postup přípravy receptu Přírodní hovězí plátky nebo roštěnky:
Plátky masa po okrajích nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách posypeme moukou a opečeme po obou stranách na části sádla. Na zbytku sádla osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, zalijeme ji trochou vody, přidáme opečené plátky masa a dusíme je pod pokličkou. Na pánvičku od opékání masa nalijeme malé množství vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a podlijeme jí plátky při dušení. Při dušení plátky obracíme a podléváme malým množstvím vody. Podáváme s vařenými brambory a s dušenou zeleninou nebo s dušenou rýží a se zeleninovým salátem. Plátky můžeme také potřít jemně hořčicí a poklást sázenými vejci nebo pokrýt směsí: kousek slaniny pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, zalijeme vejci a umícháme řídkou pomazánku. Navršíme ji na plátky, posypeme pokrájenou sterilovanou okurkou a kapií (nebo jinou sterilovanou zeleninou) a podáváme.