Postup přípravy receptu Přírodní řízky s cibulkou:
Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a vše na trošce oleje orestujeme a zatím dáme stranou.
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Není třeba nařezávat po okraji. Prkénko si posypeme strouhankou, položíme na ni plátek masa, které taky posypeme strouhankou a naklepeme. Je třeba "vklepat" strouhanku do povrchu masa. Abychom neměli tolik nepořádku v kuchyni, naklepávám maso ve strouhance v pevnějším pytlíku.
Připravíme si zapékací mísu, do které uhladíme na dno polovinu osmažené cibulky a zároveň si předehřejeme troubu asi na 180°C.
V misce rozšleháme vajíčko s troškou soli. Řízky naklepané se strouhankou obalíme ve vajíčku a krátce osmažíme z obou stran. Hned z pánve si je rovnáme na cibulku do zapékací mísy.
Přikryjeme zbylou polovinou cibulky, podlijeme troškou vody (asi jen 50 ml), mísu přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme péct do trouby přibližně na hodinu. Poté zkusíme vidličkou, zda je maso měkké.
Přírodní řízky s cibulkou ihned podáváme nejlépe s bramborovou kaší, bramborem nebo třeba i s rýží.
Dobrou chuť!