Postup přípravy receptu Přírodní roštěnky dušené na kaparech:
Plátky roštěnek omyjeme, osušíme, na okrajích několikrát nařízneme a naklepeme. Potom je lehce potřeme sardelovou pastou a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, zprudka na něm z obou stran maso opečeme. Potom roštěnky vyjmeme a do výpeku přidáme cibulku. Lehce orestujeme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme, dokud nepustí šťávu. Teprve nyní přilijeme vývar, víno a přidáme nasekané kapary. Dusíme doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit hotovou jíškou a podle chuti přisolit.
Přírodní roštěnky podáváme s rýží, zdobíme petrželkou a celými kapary.