Postup přípravy receptu Prokládané řezy:
Z hladké mouky, moučkového cukru, másla, prášku do pečiva, lžíce kakaa, 2 vajec a 4 lžic mléka vypracujeme těsto, z kterého rozválíme 2 placky (velikosti klasického velkého nízkého plechu) a upečeme na plechu vyloženém namaštěným pečicím papírem. Ihned po upečení sundáme z papíru, neboť po vychladnutí se placky lámou!
Krém: 1/2 l mléka, 2 žloutky, 4 velké lžíce solamylu a 1 vanilkový cukr uvaříme v páře a pak po lžičkách vmícháme do 1/4 kg másla utřeného s 1/4 kg cukru. Na jednu upečenou placku rozetřeme polovinu krému, poklademe piškoty a pokapeme rumem. Potřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhou plackou, kterou polijeme polevou. Hotový moučník musíme nechat alespoň přes noc uležet v chladu, poté krájíme na jednotlivé porce.
Poznámka: Nelekejte se, že placky jsou tvrdé – po proležení je moučník vláčný.