500 g svíčkové
| 250 g vepřové kýty
| 200 g telecí kýty nebo kuřecích řízků
| podle chuti: sůl, pepř, tabasko nebo chilli koření
| 100 g oleje
| 2 veky
| 100 ml červeného vína
| špetka glutasolu
| 1 l hovězího vývaru
Postup přípravy receptu Provensálské fondue:
Maso nakrájíme na plátky – sousta. Osolíme, opepříme a promícháme s olejem. Přidáme nepatrně tabaska nebo chilli a rozdělíme každý druh masa zvlášť do předem připravených misek. Necháme chvíli v chladu odpočinout a potom dáme na stůl zároveň s omáčkami a nasucho opečenou vekou. Vývar v misce nebo kotlíku uvedeme na sporáku do varu, vmícháme glutasol a červené víno. Vařící těsně před stolováním přendáme do středu stolu na připravený hořák. Musí se stále vařit. Servírujeme s omáčkami.
Fotky receptu Provensálské fondue:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!