Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 14.09. 2025
Dnes má svátek Radka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Provensálské hovězí

fotka Provensálské hovězí
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Provensálské hovězí:

1 kg hovězího zadního masa  | 1/2 kg mrkve  | 1/2 kg cibule  | 1 plechovka zavařených celých žampionů  | 1 l červeného vína  | 3 bobkové listy  | 5 pepřů  | 5 nových koření  |  sůl  |  svazek čerstvého tymiánu

Postup přípravy receptu Provensálské hovězí:

Hovězí nakrájíme na kostky 4x4, cibuli a mrkev na kolečka, žampiony slijeme. Použijeme velký, nejlépe litinový hrnec, do něj začneme skládat cibuli, maso, koření, sůl, žampiony a mrkev.
Pěkně stlačujeme a pokračujeme až není co...
Zalejeme vínem, pokud není vše ponořeno otevřeme další láhev a zbytek během vaření dopijeme...
Na plynový hořák dáme plotýnku a na nejmenším plameni vaříme nepřikryté, pomaloučku cca 5 hodin.
Nemícháme!!!
Jíme s chlebem, bílým francouzským, ale i naším obyčejným českým selským, zapíjíme nedopitou Frankovkou.
Ideální je připravit si hrnec večer, rano postavit na plotnu a jít třeba na zahrádku a občas kouknout, jak to vypadá....


Fotky receptu Provensálské hovězí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Provensálské hovězí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !