Postup přípravy receptu Provensálské plněné papriky:
Nejdříve si připravíme masovou náplň. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a opékáme, až zbělí. Pak osolíme, přidáme provensálské koření, prolisovaný česnek, kečup, fazole bez nálevu a zalijeme červeným vínem. Promícháme a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Trvá to asi půl hodiny, tekutina by se měla téměř odpařit. Pokud jí je hodně, dusíme ke konci s odkrytou pokličkou. Náplň necháme zchladnout, můžeme si ji takto připravit i předem.
Papriky podélně rozpůlíme a stopky rukou lehce vylomíme. Je to lepší, než je vykrajovat, otvor po stopce bude menší a paprika se bude lépe plnit. Každou půlku papriky naplníme masovou směsí.
Takto naplněné papriky vložíme do zapékací misky (mám s teflonovým povrchem, takže ji tukem není třeba a ni vymazávat). Povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny, jakmile začne sýr zlátnout, je hotovo.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.