Postup přípravy receptu Provensálský králík v balíčku:
Zapneme troubu na necháme předehřát na 180 - 190°C
Králíka rozkrojíme na kousky. Snažíme se oddělit jednotlivé části tak, aniž bychom měli mnoho úlomků kostí. Kousky posolíme, popepříme, posypeme trochou majoránky nebo rozmarýnu a trochou tymiánu.
Každý kousek zabalíme do plátku bůčku a jednotlivé balíčky svážeme
Na zapékací misu dáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozložíme na ni králičí balíčky a rajčata nakrájená na čtvrtky. Pokropíme olejem a vložíme do předehřáté trouby
Pečeme a vytvořenou šťávou čas od času balíčky poléváme. Doba pečení závisí na velikosti a stáří králíka; je třeba počítat s 30 až 35 minutami.
Podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Provensálský králík v balíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!