Použité suroviny receptu Pruhovaná likérová bábovka:
Na 18 kousků potřebujeme:
| 250 g moučkového cukru
| 5 vajec
| 2 vanilinové cukry
| 250 ml oleje
| 250 ml vaječného likéru
| 125 g polohrubé mouky
| 125 g škrobové moučky
| 1 prášek do pečiva
| 50 g hořké čokolády
| 50 g bílé čokolády
| tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Pruhovaná likérová bábovka:
Vejce šleháme s vanilinovým cukrem. Po lžících přidáváme prosátý moučkový cukr, až je hmota napěněná. Potom malým pramínkem vléváme olej a vaječný likér. Nakonec postupně přidáme prosátou mouku, promíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Naplníme ji těstem, které v předehřáté troubě upečeme. Bábovku ponecháme asi 15 minut zchladnout. Potom ji vyklopíme z formy na kuchyňskou mřížku, aby zcela vychladla. Mezitím na vodní lázni rozehřejeme tmavou a světlou čokoládu. Ozdobně ji v pruzích naneseme na bábovku a polevu necháme dobře zaschnout. Před podáváním moučník úhledně nakrájíme.
Fotky receptu Pruhovaná likérová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!