Použité suroviny receptu Pstruh na cibuli a česneku:
dle potřeby: olivový olej
| 4 stroužky česnek
| 1 ks mrkev
| dle chuti: citronová šťáva
| dle potřeby: máslo
| 2 ks cibule
| 4 ks pstruh
| podle chuti: mletý černý pepř a sůl
| příloha: brambory
Postup přípravy receptu Pstruh na cibuli a česneku:
Pstruhy dobře omyjeme, osušíme. Pak ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet.
Na rozpálený olej s máslem vložíme připravené pstruhy a opečeme je maximálně 5 minut. Po otočení ryby zasypeme kroužky cibule a plátky česneku. Zakapeme citronem a poklademe kousky másla. Pro zpestření přidáme kolečka mrkve. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut opékat.
Pstruha na cibuli a česneku podáváme s vařenými brambory.