Postup přípravy receptu Pstruh na citrónu s kapary:
Citróny omyjte, z jednoho citrónu nastrouhejte kůru a vylisujte šťávu. Druhý citron nakrájejte na tenké plátky, 4 plátky ještě překrojte napůl. Citrónovou kůru důkladně promíchejte s mořskou solí. Omyjte petrželku a osušte. Pstruhy omyjte a osušte, na jedné straně několikrát šikmo nařízněte. Ryby uvnitř i zvenku zakapte citrónovou šťávou a popepřete. Do každé vykuchané ryby dejte 1PL kapary, 2 půlky plátku citrónu a 2 větvičky petržele. Zvenku do ryby vetřete mořskou sůl. Čtyři grilovací koše pořádně potřete olejem a uzavřete do nich ryby, celé plátky citrónu položte na pstruhy. Grilovací koše položte na grilovací rošt cca 10 cm nad žhavé uhlí a 10 minut grilujte, jednou obraťte.