Použité suroviny receptu Pstruh na víně se smetanou:
8 filetů pstruha
| z 1 citronu šťáva
| dle chuti: sůl a pepř
| 200 g zakysané smetany
| 200 ml ryzlinku
| 3 lžíce mouky
| 40 g másla
| 4 lžíce oleje
| 4 žloutky
Postup přípravy receptu Pstruh na víně se smetanou:
Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. V kastrůlku svaříme zakysanou smetanu s ryzlinkem. Filety pstruha obalíme v hladké mouce. Poté v pánvi rozehřejeme máslo a olej a rybu opečeme dozlatova. Ušleháme žloutek s 2 lžícemi ryzlinku a smícháme s omáčkou. Vše ještě jednou zahřejeme, ale už nevaříme. Osolíme a opepříme. Rybí filety položíme na talíře, přidáme omáčku a ihned podáváme.
Fotky receptu Pstruh na víně se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!