Použité suroviny receptu Pstruh nadívaný česnekem:
1 svazeček zelená petrželka
| 2 ks pstruh
| 1 lžíce olivový olej
| 6 stroužků česnek
| 1 lžička koření na ryby
| podle chuti: sůl
| podle potřeby: citron a máslo
Postup přípravy receptu Pstruh nadívaný česnekem:
Pstruhy očistíme, omyjeme, nasolíme a zakapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.
Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Petrželku opláchneme, jemně nasekáme a přidáme k prolisovanému česneku. Do misky přidáme koření na ryby, olivový olej a utřeme vše do hladké hmoty.
Pstruhy naplníme připravenou česnekovou směsí.
Máslo rozpustíme na pánvi a pstruhy na něm zvolna opékáme z každé strany asi 10 minut.
Pstruhy nadívané česnekem servírujeme s uvařenými bramborami.