Použité suroviny receptu Pstruh nadívaný žampiony:
4 pstruzi
| 1 cibule
| 250 g žampionů
| 4 lžíce másla
| 1 houska
| 80 ml smetany
| 2 lžíce nasekané petrželky
| 1/2 lžičky sušeného tymiánu
| sůl
| 1/2 lžičky koření na ryby
| 40 g hladké mouky
| 50 ml oleje
| 1 citron na ozdobení
Postup přípravy receptu Pstruh nadívaný žampiony:
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme jí nahrubo. Žampiony očistíme a nasekáme je najemno.
V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme nasekané žampiony a společně podusíme. Směs necháme vychladnout.
Housku nakrájíme na kostičky, nasypeme do větší mísy a zvhčíme smetanou. Přidáme žampionovou směs, nasekanou petrželku i tymián. Podle chuti osolíme a vše promícháme.
Pstruhy osolíme a posypeme kořením na ryby. Naplníme je nádivkou a spíchneme jehlou. Pak je obalíme v mouce a vložíme do pekáče s olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Hotové pstruhy ozdobíme kouskem citronu. Podáváme s vařenými bramborami.