Postup přípravy receptu Pstruh plněný houbami:
Pstruhy necháme rozmrazit, důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.
Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít např. houby naložené v soli.
Cibuli s česnekem osmažíme na másle, přidáme houby, orestujeme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a libeček. Směs okořeníme drceným kmínem, mletým pepřem, špetkou papriky a solí. (Pokud použijeme houby nakládané v soli, tak směs už nesolíme). Směs dobře promícháme a necháme vychladnout.
Připraveným pstruhům vyplníme břišní dutinu plátkem anglické slaniny a vychladlou houbovou směsí. Aby se nám pstruzi na pánvi nelepili, těsně před pečením je obalíme v hladké mouce. Ihned dáme na pánev a pečeme z obou stran, až je kůžička krásně křupavá.