Postup přípravy receptu Pstruh s česnekovým dipem:
Vykuchané pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Prosolíme je a posypeme rybím kořením. Vložíme do misky, zalijeme olejem, uzavřeme, vložíme do ledničky a necháme 2 hodiny marinovat.
Poté pstruhy položíme na dostatečně velké obdélníky alobalu. Do každého pstruha vložíme kousek másla, obložíme ho plátky citrónu a velmi důkladně zabalíme. Na rozehřátém grilu pečeme asi 35 minut. Pstruha během grilování otáčíme.
Česnek utřeme se solí nebo nastrouháme najemno a vmícháme do tvarohu. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, mléko, vegetu, koření a vymícháme dohladka. Podle chuti přisolíme.
Pstruha podáváme na alobalu, přelitého česnekovým dipem, obloženého čerstvou zeleninou a ozdobeného plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo jen čerstvé bílé pečivo.