Pstruhy opatrně rozřízneme na břiše, odzadu kupředu. Vyjmeme vnitřnosti a dáváme pozor, abychom nepoškodili žluč. Pstruhy důkladně vyčistíme pod tekoucí vodou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Připravené alobaly potřeme dvěma lžícemi másla, vložíme pstruhy (do každého alobalu zvlášť), pokapeme zevnitř citronem, osolíme a opepříme. Břišní dutinu naplníme čtvrtkami rajčat a česnekem. Přidáme rovněž kroužky jarní cibule. Pstruhy posypeme bylinkami a fólii nahoře přeložíme a zavineme. Vložíme do trouby na rošt a pečeme asi 30 minut. K servírování nařízneme podél hřbetu a filety oddělíme.
Podáváme s vařenými brambory posypané petrželkou.
Fotky receptu Pstruh ve fólii:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!