Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 47 |
|
|
Použité suroviny receptu Pstruzi na zelenině s bílým vínem a smetanou:
4 pstruzi po 250 g
| po 120 g mrkve, hub, pórku
| 120 g petržele
| 2 bobkové listy
| 2 g pepře celého
| 1 citrón
| svazek petrželky
| po 2 dl bílého vína a smetany
| 80 g másla
Postup přípravy receptu Pstruzi na zelenině s bílým vínem a smetanou:
Ze pstruhů odstraníme vnitřnosti. Řádně rybu omyjeme a zvenku i zevnitř nasolíme. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Připravené ryby položíme do přiměřeného pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, ochutíme pepřem, bobkovým listem, plátky citrónu a petrželkou. Zalijeme suchým bílým vínem a takovým množstvím vody, aby byla ryba z poloviny zakrytá. Přidáme máslo a dusíme při mírné teplotě, ryby obracíme. Asi po 10 minutách dušení přilijeme smetanu, přivedeme k varu.
Fotky receptu Pstruzi na zelenině s bílým vínem a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!