4 pstruzi
| 200 g + 100 g másla
| 30 g oleje
| 500 g čerstvých hub
| sůl, pepř, hladká mouka, petrželka
| cibule
Postup přípravy receptu Pstruzi po savojsku:
Osolené a opepřené pstruhy poprášíme moukou a pečeme na 150 g másla po obou stranách. Na zbylém másle a oleji podusíme plátky hud, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželkou a dodusíme do měkka. Houby dáme na dno ohnivzdorné misky, přidáme pstruhy, přelijeme málem po dušení a posypeme jemnou strouhankou. Vše necháme slabě zhnědnout v troubě a podáváme v ohnivzdorné misce. Samostatně podáváme omáčku. Cibulku nakrájenou na tenké proužky necháme na másle zezlátnout a odstavíme z ohně. Asi po 2 minutách prolisujeme do nahřátého omáčníku.
Fotky receptu Pstruzi po savojsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!