Postup přípravy receptu Pstruzi v mandlovo-křenové krustě:
Pstruhy vyfiletujeme (já i stahuju z kůže), osolíme a necháme chvíli odležet. Nastrouháme křen, umeleme mandle (obojí, včetně strouhanky a petrželky se dá dobře udělat v mixéru). Do zapékací misky dáme polovinu másla v plátcích. Rozehřejeme troubu na 200 st (horkovzdušnou na 180).
Filety lehce opepříme a naskládáme do misky. V misce smícháme mandle, křen, strouhanku, petrželku, sůl, pepř, smetanu a žloutky. Kašičkou potřeme filety a navrch poklademe plátky ze zbytku másla. Podlejeme pár lžicemi vroucí vody a strčíme do trouby. Pečeme dokud povrch nezezlátne, cca 15 - 20 min, občas přelejeme výpekem.
Doporučená příloha:
vařené nové brambory s petrželkou