Použité suroviny receptu Pudink s karamelovou krustou:
150 g cukru krupice na karamel
| 1 lžička oleje
| 500 ml mléka
| 100 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 20 g pudinkového prášku
| 4 vejce
Postup přípravy receptu Pudink s karamelovou krustou:
Krupicový cukr nasypeme na pánev, nepatrně pokropíme vodou a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Dvě třetiny mléka přivedeme k varu se třetinou cukru a vanilkovým cukrem, přidáme polovinu karamelu, přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v trošce mléka a krátce povaříme. Vejce rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme poslední třetinou mléka a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Mícháme, dokud krém nezhoustne. Pak ho vlijeme do gratinovacích misek asi 1 cm pod okraj. Naplněná tvořítka vložíme do nádoby s vodou. Zapékáme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Pudink dáme vychladit do lednice. Potom na jeho povrch rozdělíme druhou polovinu karamelu a dáme zapéct.
Fotky receptu Pudink s karamelovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!