Postup přípravy receptu Pudinkové věnečky:
TĚSTO: Mléko s máslem a solí přivedu do varu, stáhnu plamen a najednou vsypu mouku, míchám až z toho vznikne jakoby "knedlík" a dno hrnce zbělá, tak poznáme, že těsto je správně odpálené. Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešlehám vejce a pečící prášek. Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm, vyznačím kolečka, a zdobičkou nanesu těsto, potřu vejcem. Peču v elektické troubě na prostředním roštu, při teplotě 180-200 °C, zkraje neotvírat, aby těsto nekleslo. Věnečky hned po vyndání rozříznu, aby z nich vyšla pára a plním krémem.
Polevu nedávám, ani necukruji, z tohoto množství surovin je asi 50 věnečků (20 ks na plech).
Krém: z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvařím hustou kaši a do vlažné zašlehám máslo. Dělám-li věnečky pouze pro dospělé tak trochu rumu ještě zašlehám do už hotového krému.
Fotky receptu Pudinkové věnečky:
Fotky vložil: papagaja,hlouskova,Nandiči,ALK