5 bílků
| špetku soli
| 1,5 kg moučkového cukru
| 2 a 1/2 lžičky vinného octa
| 3 rovné lžičky maizeny nebo solamylu
| 12 kupovaných laskonek
| NA NÁPLNĚ
| 200 ml smetany ke šlehání
| 400 g riccoty nebo tvarohu
| 300 g mascarpone
| hrst nesolených pistácií
| vaničku drobného ovoce
| kousky bílé čokolády
| 1 čerstvý fík na ozdobu
| nastrouhanou kůru z 1 citronu
Postup přípravy receptu Pusinkový dort:
1. Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.
2. Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.
3. Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem.
Fotky receptu Pusinkový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!