Postup přípravy receptu Pytlácký zajíc:
Zajíce stáhneme, vykucháme, důkladně očistíme, rozporcujeme na 6 kusů a omyjeme.
Pak kousky masa přes noc naložíme do silně osolené vody.
Druhý den maso osušíme, mouku smícháme s drcenou sušenou petrželkou, tymiánem a mátou, porce v ní obalíme.
Pekáč dobře vytřeme máslem, maso do něj vložíme a celé pokryjeme na kolečka nakrájenou cibulí.
Houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, navrstvíme na cibuli, mírně osolíme a pokapeme polovinou estragonového octa.
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka asi 6 mm, rozložíme v rovnoměrné vrstvě na houby a mírně osolíme.
Slaninu nakrájíme na 2-3 mm silné plátky, pokryjeme jí brambory, pokapeme octem a vložíme do trouby rozehřáté asi na 200 °C.
Po 15 minutách zmírníme na 170 °C, pokrm přikryjeme druhým pekáčem a zvolna pečeme zhruba 2 hodiny.
Aby byla pečeně křehčí, zalijeme ji asi půl hodiny před dokončením smetanou, odkryjeme a dopečeme tak, aby i slanina zezlátla a byla křupavá.