Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 27.10. 2025
Dnes má svátek Šarlota,Zoja,Zoe
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pytlácký zajíc

fotka Pytlácký zajíc
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 160 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Pytlácký zajíc:

1,5 kg zajíce  | 1 l vody  | 3 cibule  | 5 lžic hl. mouky  | 1 lžíce estragenového octa  | 1 lžíce petrželky sušené  | 1 lžíce másla  | 1/2 lžičky tymiánu sušeného  | 1/2 lžičky máty sušené  | 800 g brambor  | 200 g hub  | 100 g slaniny  | 1 dl sladké smetany  |  sůl

Postup přípravy receptu Pytlácký zajíc:

Zajíce stáhneme, vykucháme, důkladně očistíme, rozporcujeme na 6 kusů a omyjeme.
Pak kousky masa přes noc naložíme do silně osolené vody.
Druhý den maso osušíme, mouku smícháme s drcenou sušenou petrželkou, tymiánem a mátou, porce v ní obalíme.
Pekáč dobře vytřeme máslem, maso do něj vložíme a celé pokryjeme na kolečka nakrájenou cibulí.
Houby očistíme, omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, navrstvíme na cibuli, mírně osolíme a pokapeme polovinou estragonového octa.
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka asi 6 mm, rozložíme v rovnoměrné vrstvě na houby a mírně osolíme.
Slaninu nakrájíme na 2-3 mm silné plátky, pokryjeme jí brambory, pokapeme octem a vložíme do trouby rozehřáté asi na 200 °C.
Po 15 minutách zmírníme na 170 °C, pokrm přikryjeme druhým pekáčem a zvolna pečeme zhruba 2 hodiny.
Aby byla pečeně křehčí, zalijeme ji asi půl hodiny před dokončením smetanou, odkryjeme a dopečeme tak, aby i slanina zezlátla a byla křupavá.


Fotky receptu Pytlácký zajíc:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pytlácký zajíc
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky