Vložil: | Notburga |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Radůzy trhanec:
0,5 l mléka
| 2 vejce
| špetka soli
| trochu cukru
| podle potřeby polohrubá mouka
| lžička prášku do pečiva
| podle potřeby olej
| 200 g jahod
| 200 g různého ovoce
| 1 smetana ke šlehání
| podle chuti granko
Postup přípravy receptu Radůzy trhanec:
Mléko nalijeme do misky, přidáme žloutky, sůl, cukr a zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mléka nasypeme mouku a prášek do pečiva (mouky tolik, aby nám vzniklo těstíčko jako na lívance).
Vše zamícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Ihned pečeme na pánvi silnější palačinky.
Jahody rozmačkáme (pokud máme rozmačkané s cukrem v mrazáku, můžeme použít ty) a přivedeme je k varu, když se nám jahody vaří, přidáme další ovoce podle chuti a zahustíme trochou škrobu.
Připravíme si talíř a upečené „palačinky“ vidličkou natrháme na kousky. Polijeme ovocem, na vrh nastříkáme šlehačku a posypeme grankem.
Fotky receptu Radůzy trhanec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!