1 kg králičího masa-přední i zadní
| 60 g slaniny
| 80 g pórek
| 150 g kořenové zeleniny
| 50 g kapusty
| 250 g uzené krkovičky
| 4 dcl červeného vína
| 1/4 l vývaru
| sůl mletý pepř
Postup přípravy receptu Ragú z králíka:
Nachystáme si králíka. Přední i zadní díly omyjeme a osolíme. Necháme na pár minut odležet a mezitím si vyložíme zapékací mísu plátky slaniny. Poklademe králičím masem a na ně dáme pokrájenou a očištěnou zeleninu , kapustu a nakonec na plátky nakrájenou krkovičku.Vrstvy střídáme. Vše nakonec zalijeme červeným vínem a vývarem-lze udělat i z kostky Maggi, nebo pokud máte v lednici polévkový vývar bez zeleniny . Přiklopíme poklicí a pečeme v troubě asi 2 hodiny. Ragú z králíka podáváme v zapékací misce, je dobré jak teplé tak i studené.
Fotky receptu Ragú z králíka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!