750 g zmrazených filetů z mořské štiky
| sůl a pepř
| 50 g hladké mouky
| 1,5 dcl mléka na bešamel
| 2 ks mrkve
| 1 kg brambor
| 7 dcl mléka na rybu
| 50 g másla
| 4 ks vajce
| tuk na formu
| 2 dcl mléka na kaši
Postup přípravy receptu Ragú z mořské štiky:
Rybí filety lehce rozmrazte a nakrájejte. Mléko osolte a přiveďte k varu. Vložte do něj rybu a opepřete. Mrkev očistěte a omyjte. Rybu mírně vařte asi 10 minut. Ke konci přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji studeným mlékem, rozšlehejte, míchejte a vařte alespoň 10 minut. Bešamel osolte. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Rozšlehejte je s mlékem a vejci na hladkou kaši. Během chladnutí bešamelu do něho vešlehejte vejce a přimíchejte scezenou rybu s mrkví. Směs ve vymaštěné formě dejte zapéct do trouby horké 180 stupňů na 10 minut. Cukrářský sáček naplňte vychladlou bramborovou kaší a na rybí ragú ji ozdobně nastříkejte. Dejte do trouby do zlatova dopéci.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Ragú z mořské štiky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!