8 filetů z mořského jazyka
| 1 citron (šťáva)
| 1 cibule
| 1 čevená paprika
| 2 lžíce oleje
| špetka soli
| špetka mleté papriky
| 1 stroužek česneku
| 100 g čínského zelí
| 2 lžíce ostrého kečupu
| do šťávy:
| 1/8 l bílého vína
| špetka soli
| špetka pepře
| 1 bobkový list
Postup přípravy receptu Ragú z mořského jazyka:
Filety z mořského jazyka omyjeme a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme, papriku překrojíme, odstraníme semínka a omyjeme. Obojí nakrájíme na kostičky.
Zahřejeme olej, papriku a cibuli 5 minut dusíme a potom přendáme do mísy. Přidáme sůl a sladkou papriku. Oloupaný stroužek česneku utřeme a přidáme k přísadám.
Omyté čínské zelí nakrájíme na tenké nudličky, které ještě pře krojíme. Vše přidáme k základu spolu s kečupem a promícháme.
Rybu mírně osolíme, naplníme zeleninou, srolujeme a upevníme párátky.
Svaříme 1/8 l vody s přísadami do šťávy.Vložíme rolky ryby a dusíme doměkka. Podáváme teplé nebo studené.
Fotky receptu Ragú z mořského jazyka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!