Použité suroviny receptu Rajčátka se směsí cukru, chilli a skořice:
24 červených a žlutých sherry rajčátek
| 60 g mletého cukru
| 20 g chilli koření (mleté)
| 20 g skořice (mletá)
| 2 ks Mozarelly (po 250g)
| 1/2 svazku rukoly
| 4 lžíce olivového oleje
| 1/2 citrónu
| sůl a mletý pepř
Postup přípravy receptu Rajčátka se směsí cukru, chilli a skořice:
Předehřejeme gril. Rajčátka opláchneme a pomocí nože nařízneme do kříže. Plech zakryjeme alobalem, na který uložíme rajčátka a posypeme směsí cukru, chilli a skořice. Grilujeme asi 5 minut, dokud nezačne cukr lehce karamelizovat.
Mezitím nakrájíme Mozarellu na širší plátky. Rukolu omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 talíře. Přes ni položíme plátky Mozarelly. Vymačkáme šťávu z citrónu a promícháme s olivovým olejem, špetkou soli a pepře. Grilovaná rajčátka rozdělíme na talíře a pokapeme směsí citrónového oleje.
Fotky receptu Rajčátka se směsí cukru, chilli a skořice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!