Použité suroviny receptu Rajčátková polévka s bazalkou:
2 mrkve
| 1 pórek
| 2 šalotky
| 1 menší cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 konzerva krájených loupaných rajčat
| hrst až dvě nasekané bazalky
| olivový olej na vaření
| 1,5 litru kuřecího vývaru
| pár lístků bazalky na ozdobu
| olivový olej panenský na dochucení
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Rajčátková polévka s bazalkou:
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a dusíme dalších 10-15 minut. Zalijeme polovinou vývaru, přidáme nasekanou bazalku a necháme 10-15 minut povařit. Ručním mixérem rozmixujeme najemno, přidáme zbývající vývar a dochutíme solí a čersvě umletým pepřem. Podáváme tak, že zakapeme panenským olivovým olejem a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Fotky receptu Rajčátková polévka s bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!