Vložil: | Sixtinka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Rajčatová hořčice k masu i těstovinám:
3 kg vyzrálých rajčat
| 6 středně velkých cibulí
| 60 g cukru
| 2 lžic 8% octa
| 2,3 dl vody
| 2 lžice plnotučné hořčice
| 2,5 lžičky soli
| 1,5 lžičky mleté sladké papriky
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Rajčatová hořčice k masu i těstovinám:
Rajčata rozkrojíme na kousky, které dáme do většího hrnce se silným dnem. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli, poprášíme cukrem, přilijeme ocet s vodou, ochutíme paprikou, pepřem a solí. Pomalu za občasného míchání vaříme na mírném ohni zhruba 1,45 až 2 hodiny. Potom směs propasírujeme přes husté síto a za častého míchání ji vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec vmícháme hořčici. Ještě horkou směsí plníme nahřáté sklenice, které ihned uzavřeme.
Fotky receptu Rajčatová hořčice k masu i těstovinám:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!