Postup přípravy receptu Rajčatová pizza se smetanovou náplní:
Cukr smícháme s droždím a teplou vodou a v teple necháme asi 5 minut vyskočit. Do mísy nasypeme mouku, přilijeme olej, osolíme, přidáme kvásek a hněteme, až se těsto spojí a zvláční. Pak těsto vyklopíme na vál a rukama vypracujeme dohladka. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple asi hodinu kynout.
Bylinky (bazalka a oregano) opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Smetanu smícháme se sýrem a bylinkami. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky, orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Rajčátka překrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a olivy vypeckujeme.
Těsto vyválíme na placku asi 30 cm v průměru a přeneseme ji na plech vyložený pečícím papírem. Placku potřeme smetanovou náplní, rozložíme na ni kolečka cibule a poklademe ji rajčátky i olivami. Celou pizzu posypeme plátky česneku, lístky tymiánu a poprášíme pepřem.
Rajčatovou pizzu se smetanovou náplní pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 210 °C do zlatohněda.