Postup přípravy receptu Rajčatová polévka s červenou čočkou :
Pórek očistíme a nakrájíme na opravdu tenká kolečka. Mezi prsty je rozdělíme na jednotlivé jemné kroužky. Můžeme jej nahradit cibulí, kterou nasekáme na drobné kostičky. Připravíme si loupanou a půlenou červenou čočku (bio).
Uvaříme si silnější zeleninový vývar z kostky.
V hrnci rozpálíme 2 lžičky olivového oleje a pórek (cibulku) krátce osmahneme. Zalijeme rajčatovým protlakem, zředíme trochou vývaru, přidáme čočku a nakládaná rajčata, která vařečkou trochu rozdrtíme. Povaříme, dokud není čočka měkká.
Polévku zředíme vývarem, ochutíme tymiánem (nešetříme) a osolíme podle chuti. Hustotu volíme podle vlastní libosti, ještě chvíli povaříme.
Polévku z červené čočky podáváme jako hlavní chod, výborná pro vegetariány.