Použité suroviny receptu Rajčatová polévka s vejci:
500 g rajčat
| sůl
| 50 g tuku
| 1 menší cibule
| 40 g hladké mouky
| špetka pepře
| 1 a 1/2 litru vody
| 2 natvrdo uvařená vejce
| 50 g strouhaného sýra
| petrželka
Postup přípravy receptu Rajčatová polévka s vejci:
Omytá rajčata rozkrájíme, osolíme a chvíli podusíme. Na tuku osmahneme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a ještě osmahneme. Zředíme vodou, přidáme protlak z podušených rajčat a dobře povaříme. Ochutíme pepřem, nakonec přidáme na kolečka nakrájená vejce, strouhaný sýr a jemně sekanou petrželku.
Fotky receptu Rajčatová polévka s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!