Použité suroviny receptu Rajčatový nákyp s mozzarellou:
800 g rajčat
| 400 g Mozzarelly
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| olivový olej
| 1 veka
| tymián
| máslo na vymazání
| bylinková sůl
Postup přípravy receptu Rajčatový nákyp s mozzarellou:
Pekáček vymažeme máslem a na dno naskládáme na silnější plátky nakrájenou veku. Rajčata a Mozzarellu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou olivového oleje. Plátky veky v pekáčku pokapeme olivovým olejem, posypeme je bylinkovou solí, hustě je poklademe rajčaty a opět posypeme bylinkovou solí. Na rajčata rozprostřeme pokrájenou cibuli a česnek s olejem. Navrch rozložíme plátky Mozzarelly a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě. Hotový nákyp posypeme tymiánem.
Fotky receptu Rajčatový nákyp s mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!