Vložil: | piskotik |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Rajská:
2 větší cibule
| půl kostky másla (sluna, lukana)
| 4 rajčatové protlaky
| 5 bobkových listů
| 5x celý pepř
| lžička tymiánu
| 5x nový koření
| trocha soli
| podle chuti cukr a ocet
| 1/2 kg (dle vlastního uvážení) plecka (kýty, zadního hovězího)
| dle potřeby hl. mouka
Postup přípravy receptu Rajská:
Maso dáme v celku do studené vody do tlakového hrnce vařit. Asi 15-20 minut od bodu varu by mělo být měkké. Maso vyndáme a vývar pak použijeme. V jiném větším hrnci si uděláme jíšku. Necháme rozpálit máslo a přidáme cibulku nakrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Zasypem hl. moukou (3-4 lžíce) a mícháme do tmava. Když máme jíšku hotovou, vlijeme všechen vývar a přidáme koření (bobkový list, sůl, celý pepř, tymián, nový koření) a uvedeme do varu. Vaříme asi 15 minut. Pokud je omáčka řídká, zahustíme hladkou moukou (hl. mouka + voda se smíchá), povaříme asi 10 min. Přecedíme a přidáme rajčatový protlak. Vaříme a dochutíme cukrem a asi 1 lžící octa. Jako příloha se může dát houskový knedlík.
Fotky receptu Rajská:
Fotky vložil: Mangovka,piskotik,Marci7,beruschka6,BADAČA,Vikitorie,ivanao