Postup přípravy receptu Rajská polévka s kapáním:
Dáme vařit cca 1,5 - 2 litry vody, ve kterém povaříme 5 - 10 minut nové koření, pepř, hřebíček a bobkový list. Koření potom vyjmeme (používám nerezové sítko na čaj, je to jednodušší). Vložíme bujónovou kostku a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Přidáme rajčatový protlak a tymián a podle chuti přisolíme a případně přidáme Aromat Knorr. Kdo má raději sladší, může si i přisladit 0,5 - 1 lžičkou cukru (já nikdy nesladím). Nakonec si v rozšlehaném vejci s trošičkou vody rozmícháme hrubou mouku - kapání nesmí být moc řídké (rozvařilo by se), ale ještě musí z vidličky pomalu odkapávat). Připravenou směs nakapeme do vroucí polévky a když vyplave, polévku odstavíme. Můžeme hned podávat.