Postup přípravy receptu Rajská polévka s paprikami:
Troubu předehřejeme na 180 °C (plyn stupeň 4). Dlouhou bagetu rozkrojíme napříč na polovinu, aby se vešla do trouby. Obě poloviny nakrájíme na 3,5 cm silné plátky tak, aby spodní stranou pořád držely pohromadě. Odtáhneme je od sebe a každý plátek tence potřeme pestem. Potom je opět přitiskneme k sobě, zabalíme do alobalu a odložíme. V hrnci na polévku rozehřejeme olej. Přidáme cibuli, česnek a 5 minut opékáme, až cibulka změkne, ale nezhnědne. Vmícháme papriky a za občasného míchání opékáme dalších 5 minut. Zalijeme vývarem a odstavíme. Bagetu dáme do trouby a 15 minut ji pečeme. Mezitím polévku rozmixujeme dohladka. Vmícháme do ní protlak, tymián, skořici a cukr. Opatrně ji zahříváme, ale už nevaříme. Osolíme a opepříme podle chuti. Polévku nalijeme do nahřátých talířů a každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a snítkou bazalky. Podáváme s horkou bagetou s pestem.