Použité suroviny receptu Rajská polévka s pomerančovou kůrou:
2 kg rajčat
| 2 cibule
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 stroužek česneku
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/4 l zeleninového vývaru (z kostky)
| 1 chemicky neošetřený pomeranč
| dle chuti: tabasco, trochu čerstvého koriandru
Postup přípravy receptu Rajská polévka s pomerančovou kůrou:
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Olivový olej rozpálíme ve velkém hrnci. Cibuli v něm necháme zesklovatět. Česnek oloupeme a prolisujeme k cibulí. Přídáme k cibuli i rajčata a 3 min. prudce opékáme. Pořádně osolíme a opepříme. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme na mírném ohni přikryté 20 min. vařit. Pomeranč omyjeme horkou vodou, ze slupky odřízneme tenké nudličky, dužinu vymačkáme. Šťávu přidáme do polévky. Rozmixujeme a ochutíme tabascem. Podáváme posypané nudličkami pomerančové kůry a lístky koriandru.
Fotky receptu Rajská polévka s pomerančovou kůrou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!