Použité suroviny receptu Rajská polévka se sladkou košilkou:
500 g rajčat
| 2 středně velké mrkve
| 2 malé cibule
| 1 lžička rajského protlaku
| 3/4 l zeleninového vývaru
| 2 svazky bazalky
| dle chuti: pepř
| 4 malá rajčata
| 3 lžíce másla
Postup přípravy receptu Rajská polévka se sladkou košilkou:
Rajská jablíčka oláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si mezitím připravili. Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě a potom ji propasírujeme jemným sítem. Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobení a zbytek najemnou nasekáme. Šlehačku ušleháme do polotuha a vmíháme do ní bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Malá rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.