Postup přípravy receptu Rajská polévka trochu jinak:
Rajčata omyjeme, oloupeme, zbavíme části po stopce a rozčtvrtíme. Zasypeme asi 1 lžíci cukru a promícháme s 2 bobkovými listy a pepřem.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer (listy můžete ponechat na ozdobu). Zeleninu dusíme asi 10 min. do změknutí.
Poté zalijeme rajčatovým protlakem, dobře promícháme, aby se zelenina zbarvila. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata a opět dusíme, až rajčata pustí štávu (cca. 10 min.). Občas promícháme.
Pomalu přilijeme vroucí vývar z jedné bujónové kostky a vaříme. Až polévka začne bublat, stáhneme oheň a zakryjeme. Vaříme 25 min. za občasného míchání.
Po uvaření polévku necháme trochu vychladnout, vyjmeme bobkový list a rozmixujeme. Opět dáme na sporák a vaříme - dochutíme solí a cukrem dle vlastní chutí, můžeme také zjemnit smetanou nebo případně více zahustit a dozdobíme nasekanými listy celeru.
Na talíři dozbobíme lžící smetany.
Přeji dobrou chuť!