Postup přípravy receptu Rakouské hovězí plátky zapečené s brambory:
Hovězí plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme je po obou stranách na rozehřátém tuku. Přeložíme je do kastrolu, na tuku osmažíme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, lehce osmahneme, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu.
Omáčku nalijeme na maso a dusíme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě. Když je maso napůl dušené, přidáme brambory pokrájené na plátky a dusíme do změknutí. Pět minut před dohotovením přidáme 1/4 litru kysaného krému, pokrm přihřejeme, ale již nevaříme. Při podávání pokrm posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.