Použité suroviny receptu Rebarborový koláč s pudinkem:
500 g hladké mouky
| 1 prášek do pečiva
| 160 g tuku
| 120 g cukru
| dle chuti: sůl
| 1/2 sáčku vanilinového cukru
| 2 vejce
| 2-3 lžíce mléka
| 1 kg reveně
| 250 g cukru
| 1 vanilkový nebo smetanový pudink
| 2-3 lžíce kysané smetany
| 50 g rostlinného tuku
| 3 vejce
Postup přípravy receptu Rebarborový koláč s pudinkem:
Očištěnou reveň nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu. Z uvedených přísad zpracujeme těsto těsně před pečením. Těsto vyválíme a vyložíme jím vymazaný plech. Okraje povytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu. Slijeme šťávu z reveně a doplníme ji vodou na 3/8 l. V kysané smetaně rozmíchaný pudink nalijeme do této šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. vaříme 2 minuty. Do ještě horkého pudinku vmícháme postupně, po kouscích, tuk a potom, pomalu, předem rozšlehaná vejce. Teplý pudink rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Upečený koláč pokapeme máslem a posypeme moučkovým cukrem. Tento koláč lze připravit i z vyzrálého angreštu.
Fotky receptu Rebarborový koláč s pudinkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!