Postup přípravy receptu Řecká musaka:
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme mleté maso a opečeme ho. Přimícháme nasekanou petrželku, na kousky rozkrájená rajčata a rajský protlak. Osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce je předvaříme v osolené vodě a scedíme. Lilky osušíme a opečeme na 2 lžících oleje. Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, přilijeme mléko a provaříme.
Necháme vychladnout a potom přimícháme jogurt, vejce a nastrouhaný sýr, osolíme s opepříme. Vymazanou zapékací mísu vysypeme strouhankou a naplníme ji masem.
Přikryjeme plátky předvařených brambor a lilků, zalijeme omáčkou a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 st. C asi 50 minut. Řecká musaka se podává se zeleninovým salátem.