Postup přípravy receptu Řecká vepřová pečeně na pomerančích:
Maso omyjeme a osušíme. Oloupeme dva stroužky česneku, utřeme ho a maso jím potřeme. Ze čtyř pomerančů a citrónu vymačkáme šťávu. Přelijeme jí maso a dvě hodiny marinujeme. Troubu vyhřejeme na 200°C. Maso vyjmeme z marinády, osolíme ho a opepříme.
Oloupeme a utřeme tři stroužky česneku. Smícháme je s tymiánem a medem. Pastou maso potřeme a dáme do pekáče. Přikryté ho pečeme asi hodinu.
K marinádě přilijeme vývar z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu, jeden pomeranč nakrájený na plátky, kůru z jednoho pomeranče a olivy. Přelijeme vším maso a odkryté pečeme ještě asi hodinu.
Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě.
Fotky receptu Řecká vepřová pečeně na pomerančích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!