Vložil: | Notburga |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Řecký rybí hrnec:
8 filetů z matjesa
| 150 ml jogurtu
| 200 ml smetany
| 1 paprika
| 1 cibule
| 2 sladko-kyselé okurky
| 2 jablka
| 1 malá konzerva ananasu
| 1 lžíce sekaného kopru
| trochu pepře
| pár kapek citronové šťávy
Postup přípravy receptu Řecký rybí hrnec:
Matjesy osušíme. Prsty nahmatáme případné kostičky a pinzetou je odstraníme.
Každý filet rozkrojíme na 3 až 4 kousky.
Smetanu a jogurt smícháme v kameninovém hrnci nebo míse. Vložíme kousky matjesů.
Papriku rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme semena a nakrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kroužky. Sladkokyselé okurky a jablka bez jádřince nakrájíme na kostičky. K matjesům přidáme zeleninu a ovoce a také trochu ananasové šťávy a láku z okurek.
Smícháme s koprem, ochutíme pepřem a citrónem. Přikryjeme a necháme v chladu odležet 60 minut.
Fotky receptu Řecký rybí hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!