Postup přípravy receptu Řeřichová polévka s topinkou:
Cibuli nakrájíme nadrobno. Nůžkami odstřihneme stonky řeřichy, opláchneme v sítku pod vodou a necháme okapat. 2 lžíce řeřichových lístků dáme bokem. Z másla odebereme asi 1 lžíci, zbytek rozpustíme a cibuli s řeřichou v něm asi 2 minuty smažíme. Přidáme pažitku a vývar a necháme přejít varem. Osolíme, ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Ve víně rozkvedláme žloutky a smetanu, přidáme 4-5 lžic horké polévky. Polévku odstavíme a vmícháme do ní smetanovou směs. Potom ji ještě jednou ohřejeme, ale už nevaříme. Topinku nakrájíme na kostičky a na zbylém másle osmažíme dozlatova. Před podáváním nasypeme do polévky osmažené kostky topinky a zbytek řeřichy.
Fotky receptu Řeřichová polévka s topinkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!