Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Restované fazolky s rýžovými nudlemi:
600 g zelené fazolky
| 1 ks paprika červená
| 1 ks paprika žlutá
| 1 ks čili paprička
| 425 g bambusové výhonky
| 1 ks cibule
| 5 lžíc olej
| 100 ml rýžové víno, nebo bílé víno
| 4 lžíce sójová omáčka
| 100 ml vývar z bujónu
| sůl, pepř
| 250 g rýžové nudle
Postup přípravy receptu Restované fazolky s rýžovými nudlemi:
Mražené fazolky necháme povolit. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Očistíme čili papričku, omyjeme ji a nasekáme na malé kousky. Slijeme nakládaný bambus. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. Ve vyšší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje. Papriku, čili, bambus i cibuli na něm orestujeme. Podlijeme vínem a sójovou omáčkou, přidáme vývar z bujónu a přikryté dusíme asi 5 minut. Zeleninu podle chuti dochutíme solí a pepřem. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. V druhé pánvi rozpálíme zbytek oleje, vhodíme fozolky a asi 5 minut restujeme. Na talíře rozdělíme nudle, přidáme dušenou zeleninu a navrch vyrovnáme restované fazolky. Můžeme ozdobit koktejlovými rajčátky.
Fotky receptu Restované fazolky s rýžovými nudlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!