600 g telecího plecka nebo kýty
| 1 lžíce olivového oleje
| 50 g másla
| 40 g šunky
| 1 cibule
| 2 dl toskánského bílého vína
| sůl
| mletý pepř
| 200 g nových brambor
| 1 lžíce nasekané petželové naťe
| kousek citrónové kůry
| česnek
Postup přípravy receptu Restované telecí maso:
Telecí maso nakrájíme na kousky, které orestujeme ve směsi oleje a másla společně s nasekanou šunkou a cibulí. Podlijeme bílám vínem, osolíme, opepříme a velmi zvolna dusíme. Několik minut před dokončením přidáme oloupané a na čtvrtky nakrájené nové brambory a dusíme ještě 15 minut. Hotové jídlo dáme na teplou mísu, posypeme směsí nastrouhané citrónové kůry, nadrobno nakrájeného česneku a petželové naťe. Podáváme s bílým chlebem nebo se salátem.
Fotky receptu Restované telecí maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!